Fakta om juicer

3 saker som du inte visste om grönsaksjuicer

Vi alla nog medvetna om att det är viktigt att äta upp våra grönsaker eftersom det är bra för vår hälsa. Men när det kommer till grönsaksjuicer finns det så många olika myter. Det råder så klart ingen tvekan om att det är bra för hälsan att äta sina grönsaker, men hur är det egentligen med att dricka dem? I den här artikeln kommer vi att gå igenom tre olika myter om grönsaksjuicer.

1. Grönsaksjuicer är sämre än vanlig konsumtion av råa grönsaker

Vissa människor hävdar att fibrerna i frukt och grönsaker är ett hinder för deras absorption av näringsämnen, så många förespråkar att dricka juice som ett alternativ. I verkligheten är fibrerna i hela frukter och grönsaker avgörande för att hjälpa till med matsmältningen, med många näringsämnen som lättare absorberas runt tarmkanalen. Dessutom finns det inget vetenskaplig forskning som stöder detta påstående.

Så även om juice är ett bra sätt att att få i sig fler grönsaker i sin kost, är det lika bra – om inte bättre – för dig att äta dem hela och råa.

2. Juicer bör inte ersätta vanliga måltider

Ett vanligt mål med konsumtion av juice är att gå ner i vikt. Även om en så kallad ”juicefasta” är känt för att vara en effektiv viktminskningsmetod, så är det viktigt att notera att denna metod vanligtvis resulterar i ett lägre dagligt intag av kalorier.

Det finns många risker som är förknippade med att fasta med juicer. I detta sammanhang är den mest uppenbara att det kan leda till att kroppen inte får tillräckligt med andra viktiga vitaminer, mineraler, och protein som man vanligtvis får från vanliga måltider. Istället bör ”juicefastan” användas som en start för att komma igång med viktminskningen och inte spela en alltför central roll i dieten.

Lämna ett svar