Fakta om juicer

Hälsofördelarna av att dricka juice

Att dricka juice har blivit ett populärt sätt att ge kroppen en snabb och viktig boost av näringsämnen och vitaminer. Vilket kan vara speciellt nödvändigt under de kalla vinter- och vårmånaderna när vi inte får så mycket dagsljus.

Det är bevisat att juicer ger en mängd av olika hälsofördelar, alltifrån viktminskning, minska sockerberoende till muskeluppbyggnad. Om du vill veta mer om hälsofördelarna av att dricka juice, då, är den här guiden rätt ställe att börja på för dig.

1. Juicer ökar vitaminmängden och mineralerna i kosten

Varje bra kost bör innehålla en mängd färsk frukt och grönsaker. Juice kan ge dig de nödvändiga vitaminerna och mineralerna som du annars saknar i din kost. Vitaminer och mineraler är viktiga för människokroppen eftersom de hjälper oss att växa, ge oss energi och så mycket mer.

Juicer innehåller vanligtvis en mängd olika vitaminer och mineraler. Inklusive kalcium, järn, magnesium, vitamin C och vitamin B6. Nedan finner du tre vanliga

  • Apelsiner är kända för att innehålla ett brett utbud av vitaminer, men framförallt är de i likhet med övriga citrusfrukter fullpackade med mycket C-vitamin.
  • Bananer är en fantastisk frukt som innehåller många näringsämnen och vitaminer, inklusive vitamin B6, vitamin C och kalium.
  • Jordgubbar är kända för att vara mycket höga i vitamin C och är också rika på fibrer och folsyra.
  • Spenat är full av många vitaminer inklusive: A-vitamin, B6-vitamin, C-vitamin och K-vitamin.
  • Broccoli är fylld med vitaminer som: vitamin A, vitamin C och vitamin K. Den innehåller liknande näringsämnen som spenat inklusive lutein och zeaxanthin.

2. Juicer hjälper dig att gå ned i vikt

Att lägga till frukt och grönsaker till din kost kan vara ett utmärkt sätt att minska antalet kalorier du konsumerar, generellt förbättra din allmänna hälsa och gå ned i vikt.

När det kommer till att använda juice för viktminskning, så är det alltid en bra idé att börja smått och sedan gradvis öka mängden av juice. En bra start är att dricka en juice på morgonen, eller byta ut din eftermiddagsmåltid med en hälsosam juice som innehåller lite protein och fibrer. Detta hjälper till att dämpa hungern och kommer att hålla dig mätt något längre under dagen.

3. Juicer kan öka din energi

Vi är vana vid rutinen av att vakna upp, göra oss i ordning, ta en kopp kaffe på vägen ut genom dörren och sedan påbörja vår dag. Men har du någonsin känt av att du dricker för mycket kaffe under dagen? Om så är fallet, kan juice vara det perfekta komplementet för att ersätta ditt morgonkaffe. Juicer kan nämligen ge dig en ökad energi och till och med hjälp till att stävja ett koffeinberoende.

Ett av många sätt vi kan öka våra energinivåer på är genom att få i oss mer mat som innehåller B-vitaminer. Detta inkluderar bladgrönsaker, vissa citrusfrukter, rödbetor, ingefära och mer. Så ett enkelt sätt är att dricka en juice som innehåller dessa ingredienser!

Lämna ett svar