Juicetips

Kallpress – den nya hetaste trenden inom juicer

Idag finns det en rad av olika juicer i de flesta livsmedelsbutiker och dessa marknadsför olika typer av fördelar, som till exempel dess näringsämnen, hälsofördelar för kroppen till förbättrad matsmältning.

Den nyaste trenden inom juicer är så kallade kallpressade juicer. I den här artikeln kommer vi gå djupare in i vad dessa juicer är och förklara fördelarna kring den.

Kallpress kommer att bli mer populärare

Som konsument letar vi ständigt efter nya sätt att äta och dricka hälsosammare och denna efterfrågan för hälsosammare alternativ syns även inom juice industrin. Det är allmänt känt att juicer kommer med en hel del fördelar och är prefekt sätt att snabbt och enkelt få i sig en mängd av olika näringsämnen som våra kroppar behöver, utan att spendera timmar i köket.

Så när det kommer till hälsosammare juicer är kallpressade den nya stora trenden – och den är här för att stanna.

Vad är kallpress juice?

Kallpressade juicer görs genom att långsamt pressa grönsakerna eller frukten i en press för att extrahera de naturliga juicerna från livsmedlet. I sin tur säkerställer det att man bibehåller alla de viktiga näringsämnen som till exempel enzymer, mineraler och vitaminer som vanligtvis finns i fruktens eller grönsakens råa form.

Fördelarna med kallpressade juicer är bland annat:

  • Näringsrik juice – Alla viktiga vitaminer, fibrer, antioxidanter och annat blir kvar i juicen.
  • Mer juice – Du får mer juice från varje grönsak och frukt.
  • Inget syre – Juicen kan förvaras längre i kylskåpet tack vare att det inte kommer in något syre i processen.

Lämna ett svar