Fakta om juicer

Perfekta mellanmål som passar med juice

Vad som räknas som bra mellanmål varierar mycket från person till person. Oavsett om du vill ha något som mättar eller ej, så bör du få i dig energi från ditt mellanmål. Vitaminer eller antioxidanter från frukt- eller grönsaksjuicen är både nyttigt och gott enligt många. Men därtill kan det behövas något att äta.

Till juicen kan ett bröd eller knäckebröd serveras med ett pålägg, beroende på hur mätt du önskar bli. Med ett delikatessknäcke som sesamknäcke kan du lyxa till mellanmålet och göra vardagen lite festligare.

Fruktjuice till mellanmålet

Det finns oändligt med recept på fruktjuicer online, men klassiker som förmodligen alltid är populära är apelsin- eller äppeljuice. Ofta är klassikerna de enklare varianterna, så du slipper lägga så mycket tid på att göra juicen. Tänk på att det inte alltid är samma mellanmål som barnen och du bör äta. Till det vill du kanske få in lite grönsaker också, och då passar det utmärkt att toppa sesamknäcket med just det. Kanske lite avokado för mer mättnad och nyttiga fetter till den nyttiga juicen.

Grönsaksjuice till mellanmålet med juice

Morots-, selleri- och rödbetsjuice är populära grönsaksjuicer, och även de passar utmärkt till ett gott sesamknäcke med eller utan pålägg. När du väljer en grönsaksjuice kanske du inte vill ha just grönsakspålägg. Eventuellt kan du äta sesamknäcket på ett annat sätt för att få variation. Du kan exempelvis bryta sesamknäcket i bitar och servera med en god dipp till.

Att tänka på till mellanmålet

Till vissa juicer kan du behöva en råsaftcentrifug medan du andra gånger kan pressa juicen för hand. Även om kaffet hör till mellanmålet för många, kan det finnas tillfällen då du bör avvakta med koppen. Om du exempelvis har järnbrist kan kaffet hämma järnupptaget från målet. Om du däremot dricker en juice rik på C-vitamin, kan du i stället främja och boosta järnupptaget genom att dricka ett glas till målet.

Lämna ett svar