Att göra en god juice är ibland en konst. Av och till kan det vara så enkelt som att skära upp lite frukt och göra juice av dem. Medan andra gånger kräver det mer hänsyn till vilka fruktsmaker som kompletterar varandra och ger rätt konsistens.
I den här artikeln ger vi dig 3 tips om fruktkombinationer som du bör undvika.
1. Blanda inte meloner med andra frukter
Det kan låta uppfriskande att ha en melon till din apelsinjuice. Men i de flesta fall går det inte ihop. Detta beror främst på att meloner har en hög vattenhalt som gör att juicen lätt blir blaskig.
2. Blanda aldrig citrusfrukter med sötare frukter
Undvik att blanda citrusfrukter som grapefrukt och apelsiner med sötare frukttyper som jordgubbar och russin eftersom de har olika pH- nivåer.
2. Undvik juicer med frukt och grönsaker
En annan tumregel är att man inte blandar grönsaker och frukt tillsammans i en juice. Bland annat beror det på att magen använder olika enzymer för att smälta grönsaker och frukt. Vilket innebär att frukten smälter snabbare än andra livsmedel.
Tips: Sist men inte minst, bör du alltid förvara dina livsmedel på rätt sätt och under en optimal temperatur för att öka dess livslängd.
Lämna ett svar